maandag 16 december 2019

Zo pissig!!!

Ik moet even stoom afblazen. En waar beter dan hier op mijn oude vertrouwde blog 😉

De Verbouwing. Of zal ik zeggen: we zitten in een zeer slechte aflevering van Ik Vertrek. Met één pluspunt: wij spreken de taal wel 😂.

Oké, korte historie. Papa en mama zijn overleden, ik erf het huis. Huis is te klein voor ons grote gezin dus er wordt aangebouwd aan twee kanten en binnen wordt het huis gerenoveerd. Startdatum is woensdag 4 september (uit mijn hoofd).


(huis in januari)

Tijdens de bouw de afgelopen maanden werden er steeds mensen van het project afgehaald. Tussendoor klusjes noemen ze dat. En: anders lopen ze elkaar in de weg. Nou, ik kan je vertellen dat dat niet zo zou zijn geweest. Maar goed, einddatum is half november. Keuken uitgezocht en deze zou dan half november geplaatst worden. Maar.. ze waren nog lang niet klaar. Dus keuken uitgesteld. Je wil geen retedure keuken geplaatst hebben waar constant werkmannen met hun vieze handen aan zitten! Uiteindelijk is keuken op 5 en 6 december geplaatst. Fijn!


 (keuken in wording)


Werkoverleg. "Woensdag de 11e (dec) komen de stoottroepen en woensdag de 18e zijn we klaar." Die hele week nauwelijks iemand gezien. De zieke schilder kwam dan weer wel en dan weer niet opdagen. We hebben al in een vroeg stadium aangegeven dat we met deze beste man niet blij zijn. Hij werkt zo vreselijk slordig! Overal zit verf! Ook dus op plaatsen waar het niet hoort. En zit er een duts in de muur dan vult hij deze niet op (nieuwe muren, net gestuukt!) maar schildert er gewoon overheen. Dus. Adem in, adem uit! De loodgieter is wel geweest en hey presto eindelijk hebben we weer een verwarming die het doet (na maanden!) Goed, er zit nu wel overal spocht op die nieuwe kozijnen maar ja..ach.. (ja, ik ben hier sarcastisch). De loodgieter ziet overal een probleem in en ik moet me constant inhouden om niet uit te vallen en te zeggen: problemen bestaan niet, alleen maar uitdagingen. Enfin, manlief heeft zelf maar vast een boel 'problemen' opgelost.(ondanks afdekken zit overal verf op bakstenen, dorpels, ramen etc)


Vanochtend kwart over zeven. Fijn! De tegelzetters voor de keuken zijn er!! Jeuh, de heren zijn lekker nuchter en werken goed door. Ze verwachten woensdag klaar te zijn en denken goed mee! Ik blij. Schilder is er ook weer. "Wanneer ben jij klaar, schilder" (ik noem zijn naam uit privacyoverwegingen maar niet). "Nou woensdag." Ik nog blijer maar kijk hem tegelijkertijd meewarig aan.. "In de woonkamer en dan moet de gang nog (die is 25 meter en is heel hoog!), de keuken en jullie slaapkamer" Hij werkt met kerst niet maar de andere dagen wel gewoon. We hadden van het aannemersbedrijf al gehoord dat er meer schilders zouden worden ingezet... Dus niet.

De stukadoor die graag voor de vakantie de kinderslaapkamers met latex wil spuiten, kan niet verder want de timmerlieden zijn nog niet geweest om het plafond af te maken. Dus.

De elektricien moet nog van alles afmaken. Vorige week heeft de baas zelf iets gedaan, daarna is er een jochie geweest om nog een paar stopcontacten aan te leggen, maar inmiddels blijkt dat daar waar dimmers horen te zitten schakelaars zitten etc. Plafonnetje in woonkamer (onderkant vide) is al geschilderd maar daar moeten nog spotjes in. Jongen met wie we tot nu toe hebben gewerkt, is al tijden niet meer ingezet.

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik ben witheet. Communicatie is klote. Ik wacht al tijden op bijgewerkt financieel overzicht (we betalen voor het project niet per uur oid) met meer- en minder werk. Bellen heeft weinig zin dus net maar even een hele pissige app gestuurd.

Oh ja, en de sleutel van de garagedeur is op miraculeuze wijze verdwenen. Dat betekent dat ik een heel duur nieuw slot er in kan laten zetten.. in mijn net nieuwe garagedeur. Die overigens wèl door een superbedrijf is gemaakt en geleverd: https://www.meveon.nl/ Een aanrader!!

En oh ja twee: op meerdere plekken hebben we opeens lekkage. Dus dat kan ook niet afgewerkt worden.
Hmm, zou ik dit nu zo kunnen posten of schiet me zo weer iets te binnen.


(hier valt het nog mee; de buitenboel is ook verschrikkelijk. Ik hoop op een heerlijk warme, lange lente/zomer)

Oh ja, drie: buiten is het een f*cking bende met geulen die nog dicht gegooid moeten worden, hopen beton die verwijderd moeten worden, overal ligt doelloos materiaal, een hek dat teruggeplaatst moet worden... Volgens mij ben ik er nu wel. Of?

Veel liefs,
Marleen

5 opmerkingen:

 1. Oops!! Ja ik kan je helemaal volgen! Is het mogelijk om iedereen bij elkaar te roepen? Of de baas van de schilder? Maak fotos!!
  Heb het bij vrienden gehoord, zo afschuwelijk!
  Heb je mensen in je vrienden/familie bring die je ergens bij kunnen helpen?
  Woon te ver weg, anders Kean ik je vast helpen!!
  Sterkte!
  Groet en een big hug voor jullie allemaal
  Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, de baas van de schilder..is hijzelf..serieus dus hè! Ik heb de portemonnee getrokken en laat de stukadoor de slaapkamers met latex spuiten: dat gaat sneller en die werkt heel erg netjes!
   Ik maak idd overal foto's van.
   We hebben gister meerdere keren contact gezocht en laten we zeggen dat het nu wel erg duidelijk is dat we niet blij zijn ;) Vanmorgen heeft manlief nog een uitgebreide mail gestuurd met alle punten die gedaan moeten worden. Antwoord: "komt goed". That's it!
   Ik hoop echt dat er mensen in de familie en vriendenkring zijn die kunnen en willen helpen. Vrees dat iedereen uitgeput is van eigen sores. We zullen het zien. Kan toch pas de balans opmaken als zij weg zijn. Dank voor je lieve aanbod! We redden ons wel. Over een jaar is het "hèt verhaal op de feestjes" :D

   Verwijderen
 2. Vreselijk..je zou er wat van krijgen, stress sowieso! Eens komt het goed, veel sterkte ermee hoor en daarna genieten van jullie prachtige woning!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat een ellende! Het komt zeker goed, maar nu is het echt even doorbijten. Niet leuk al die tegenslagen! Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel veel sterkte!
  Uiteindelijk krijg je een prachthuis, maar daar heb je nu even niks aan.
  Misschien heb je er een klein beetje aan dat ik aan je denk....
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen

Heel verhaal en nog meer foto's!

  Ik heb nog eens wat blogjes terug gelezen. Wat een gedoe allemaal. Geen wonder dat ik nog steeds zo moe ben!  Inmiddels is de...