dinsdag 12 november 2019

Verbouwen, aanbouwen, renoveren en schoonmaken

 We komen net terug van "de bouw" zoals we het zo oneerbiedig noemen. Mijn ouderlijk huis, het huis van mijn papa, mama, broer en ik. Alles gaat veranderen. Wat ooit eerst bruin was, wordt nu wit.
Zoals bijvoorbeelde garagedeur. Dit was een elektrische maar die konden wij niet gebruiken. De garage wordt deels badkamer voor de kinderen en deels fitness/hobbyruimte.  Dus garagedeur eruit en mooie witte deur er in!

 De kozijnen rondom het huis (deze is in een U-vorm gebouwd) waren ook bruin en worden nu door de schilder wit gemaakt. Nog wel een puntje van aandacht deze schilder, helaas. Hebben met de dame van het aannemersbedrijf dit besproken en ook zij was niet echt tevreden. Ben benieuwd hoe dat opgelost gaat worden.
 
 (aanbouw ouderslaapkamer en suite)

 Voor een groot deel was ook het houtwerk binnen bruin, donkergroen en heel donkerrood. Het was chique, maar niet onze smaak. Te donker naar onze zin. De muren zijn van gele bakstenen opgetrokken. Ik vind dat prima maar manlief vind dat niets dus hebben we de boel laten stuken. Wat een verschil!

 De schouw is wel zo gebleven maar de rest is wel wit. Foto's volgen later nog een keer. Die staan op mijn telefoon en nog niet op de pc. En ik en techniek.. nou nee.. lol.
Dit is de achterzijde van de nieuw aangebouwde keuken. Openslaande deuren naar de tuin. Deuren slaan altijd open, maar blijkbaar hoort men dat zo te zeggen, haha!


Tja, en wanneer is het dan klaar? Volgens mevrouw de Aannemer (zo'n fijne vrouw!) moeten we rekenen op vrijdag de 13e December. Laat vrijdag de 13e nou net een goede dag zijn in ons leven! Wij zijn namelijk op vrijdag de 13e getrouwd (wel in Juli) en we zijn al 28,5 jaar bij elkaar. Dus met dat huis komt het ook wel goed. Nu alleen nog de boel gaan poetsen. Hoe krijg ik vredesnaam al dat stof weg?! Ach, dat is voor over een maand!

(kunstwerkje van één van de timmerlieden speciaal voor mij! Zo lief!)

 
Veel liefs,
Marleen

8 opmerkingen:

 1. Nou dat is wel bijzonder: wij zijn ook op vrijdag de 13e getrouwd. Ook in juli. Dat was dit jaar veertig jaar geleden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jee, dat is al een behoorlijke tijd! Gefeliciteerd nog!
   Wij zijn in 2001 getrouwd dus 18 jaar getrouwd, maar 28.5 jaar bij elkaar. Ik zei gister nog tegen mijn man: wat hebben we ontzettend veel meegemaakt in die kleine dertig jaar!
   Kijken of je dit ook kan benaderen.. 14 september werd ons eerste kind geboren. Twee maanden na ons huwelijk. Onbevlekt ontvangen ;) Lol...

   Verwijderen
  2. (En waarom ben ik nu weer "unknown" Grrr, techniek.. Al meerder keren geprobeerd in te loggen. Op blogger zelf lukt dat wel, maar bij de reacties kan ik mijn eigen google-account niet kiezen!)

   Verwijderen
  3. Oh wacht... hahahaha, je even goed boos maken en het lukt! Ik ben weer zichtbaar, lol!

   Verwijderen
 2. Het ziet er nu al prachtig uit..dat gaat een paleisje worden! Eerst een hoop rommel waar je doorheen moet, maar dan heb je als het af is echt iets moois waar je lang plezier van zal hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat gaat het mooi worden!
  En je eigen plekje met je man, daar kan ik gewoon van dromen!
  Niks wachten op die grote mannen die de badkamer bezetten maar een eigen badkamer.
  Super!
  Nog even geduld voor de: " het huis is klaar foto's" .
  Ik heb er zin in!
  Veel succes verder met de bouw ( en sterkte met de schilder, die niet helemaal goed zijn werk deed).
  Groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het wordt wel prachtig als ik dat zo zie! Weg met al dat bruin. Wit is veel lichter en mooier vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen

Heel verhaal en nog meer foto's!

  Ik heb nog eens wat blogjes terug gelezen. Wat een gedoe allemaal. Geen wonder dat ik nog steeds zo moe ben!  Inmiddels is de...