Popover broodjes
Een heerlijk en snel receptje om luchtige broodjes te bakken.
Aan de slag!!
Recept:
Oven voorverwarmen op 200 graden
130 gram bloem en
240 ml melk,
3 eieren,
2 eetlepels gesmolten boter en
1/2 theelepel zout
mixen.
Het muffin-bakblik invetten, mix er in gieten (mbv jus lepel werkt goed).
25 min op 200 graden en daarna nog
10 min op 175 graden..
Pas op: ze zijn zo lekker dat ze op zijn voor je het weet!
Liefs,
Marleen
Jaaaa, die zijn heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenIk maak ze ook wel eens. Volgens een echt victoriaans recept. 'served piping hot'.
Ik heb er wel eens over geschreven op mijn blog http://moordinhetblairhouse.blogspot.nl/2013/03/blair-house-popovers.html
mmjam mjam, ik krijg meteen zin om ze weer eens te maken.
Oh wat grappig!!! Kan je toch ook de verschillen zien in de bereidingswijze, leuk is dat!! Ze zijn heerlijk, hè!! En ook zo klaar. Ik had er vandaag een gekookt ei in gedaan voor de dame en heren hier, yummi!! Had geen idee dat het al zo'n oud recept was!
VerwijderenZe zien er uit om in te bijten!
BeantwoordenVerwijderenhi marleen,
BeantwoordenVerwijderenyour baking looks good. thanks for the recipe.
have a nice week,
regina
Moet de bloem in het recept echt gewoon bloem zijn? of zelfrijzend bakmeel? Er zit namelijk niks anders in dat "rijst", of heb ik het mis? Ze zien er heerlijk uit, én het is lekker simpel, dus ik zou ze graag uitproberen.
BeantwoordenVerwijderenNee, gewoon bloem! Ik denk dat het door het ei komt dat ze zo luchtig worden. Ik raad je aan het gewoon te proberen... maar be careful.. het is erg verslavend :)
Verwijderen