Borstvoeding en meer..






















Kijk eens, wat mooi!










Onlangs was ik met de jongste twee op de kinderboerderij. Twee landzeugen hadden geworpen. Heerlijk om te zien. En tegelijkertijd zet dit je ook weer aan het denken. Waarom doen wij, mensen, zo moeilijk en krampachtig over borstvoeding? We zijn verbaasd als een nieuwbakken moeder borstvoeding geeft. We slaan stijl achterover als ze dat langer dan drie maanden volhoudt en zijn helemaal van de leg als dat zelfs langer dan zes maanden is! Jammer. Borstvoeding geven is namelijk normaal. Kunstvoeding niet. Dit lieve varkentje ging er heerlijk voor liggen en deed wat de natuur haar gegeven had. Zouden wij een voorbeeld aan moeten nemen!







Het kastje-per-dag project heeft grote vormen aangenomen! We zijn zelfs een hele verdieping grondig aan het opruimen. Beetje voor beetje want het is een enorme klus. Wat gaat er naar de stort? Wat kan er naar de kringloop of wat kunnen we zelf hergebruiken? En als we het willen houden waar moet het dan heen. Heleboel vragen waar we constant mee bezig zijn. Het begon allemaal met een hoogslaper voor Liefje2. Zijn kamer moest dus ontruimd worden, maar het peuterbed waar hij in sliep moest naar Liefje3..En haar kamer moest dus ook leeg gemaakt worden. En dan is het hek van de dam :) Maar goed, we hebben alle tijd. 





Ondertussen wordt er hier nog geschaatst (en vooral ook uitgekeken naar de Elfstedentocht!), gewerkt, komen de Raven nogal eens langs (met kleren, een chocofontein, zeep, dvd etc!) en lol gemaakt. Liefje2 heeft van Opa en Oma een Nintendo gekregen (was eerst van Oma, thx mam!) en is er helemaal aan verslaafd. Liefje1 is druk aan het leren voor zijn topo toets. Als hij voor deze toets een 10 of een 10+ haalt, krijgt hij van mij een Donald Duck pocket want dan heeft hij 10 x een 10 (+) gehaald. Liefje3 is erg leergierig en wil alles doen wat mama ook doet. Behalve een middagdutje; dat dan weer niet, haha! Liefje4 wil net zoals de biggetjes van bovenstaande foto het liefst bij mij liggen. Vooral 's nachts. Vervelend, hè :D





Liefs,
Marleen

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geen excuses, geen gecancel maar liefde

Wat doe ik voor tien uur?

Kerstkaarten