woensdag 26 juni 2019

Het Huis

 En toen kwam het moment dat we met mijn ouderlijk huis aan de slag gingen. Inmiddels gaan daar al heel wat maanden overheen. We hebben het huis leeg gehaald, bekeken welke spullen er echt weg konden (stort, kringloop, familie, vrienden) en welke bewaard moesten blijven. Gelukkig konden we alle bewaarspullen bij mijn schoonouders kwijt! Dat is natuurlijk een ongekende luxe!

Ook de tuin moest aangepakt worden. Onderstaande boom (waar ze hier al mee bezig waren!) nam te veel licht weg en groeide onder de fundering door. Niet echt ideaal dus. Dus de hoveniers hun werk laten doen.. en toen ging het ook nog eens sneeuwen!  Plafonds werden gesloopt, betimmering weggehaald om buizen te kunnen verleggen etc. Deuren werden dichtgemetseld (ja, echt..daar zit een logica in! lol) , keuken werd deels al gesloopt..
 (plafond in slaapkamer is weggehaald)
 

 (stukje hal)

Onderstaande foto is van een deel van de woonkamer met de vide. Hier is al heel veel weggehaald en nu is hij helemaal leeg. En stoffig. En rommelig van de verbouw spullen. En had ik al gezegd stoffig? En de ramen zijn vies. En dan huilt mijn hart. Wat hadden papa en mama het verschrikkelijk gevonden om het zo te zien. Ook al wisten ze dat het mooi zou gaan worden. Maar ooit, ooit.. komt er weer gezelligheid in huis. Met planten en frutsel en prutsels. Wordt het helemaal geïsoleerd en gestuct en wit gemaakt. En wordt de tuin weer in de oude glorie hersteld.. Echt.. ooit.. Als iedereen nou eens een beetje tempo zou maken :( 

 (gang in de zuidvleugel waar de slaapkamers aan grenzen)  Marleen

4 opmerkingen:

 1. Lijkt me heel emotioneel! Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om in jouw reactie op mijn blog te lezen dat we vlakbij elkaar wonen! Ga jij in je ouderlijk huis zelf wonen? Pittige tijd dit voor jou. Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het komt goed!
  Hou vol, straks kun je van het huis gaan genieten.
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O wat is er al veel werk verzet!
  Er is zoveel dat op je af komt in zo'n periode. Je zou wensen dat je een sprong in de tijd kon maken en kon fastforwarden naar wanneer het klaar is.

  BeantwoordenVerwijderen

Mijn Fotofabriek Avontuur (en ik vind mezelf stoer!)

Zo leuk!! Ik kreeg een mailtje van Linda. Of ik wat wilde uitproberen. Nou ben ik vrij nieuwsgierig van aard dus ik zei al snel 'ja! ...