dinsdag 6 september 2016

Groente. Wat? Ja, groente!

Die schijnen heel belangrijk te zijn! Zitten namelijk heel belangrijke stofjes in, echt waar! Maar..Die voelde je vast al wel aankomen?! Ik ben niet zo'n groente-eter. Rauwkost vind ik zalig, maar dat valt nog best wel eens zwaar na mijn maagverkleining. Met de tijd gaat het steeds iets beter, gelukkig maar!
Gekookte groenten of gewokt, gebakken of anderszins verwarmd, vind ik meestal niet zo erg lekker. Ik eet het wel hoor, maar je hoeft me er niet voor wakker te maken ;) 
Soep gaat goed (wat rijmt dat lekker!). 

Nu ben ik benieuwd wat jullie favoriete groenterecepten zijn! Ik heb er ook al een vlogje van gemaakt voor Vitalys (die mij geopereerd hebben) om maar zoveel mogelijk leuke tips te krijgen.En de wraps waar ik het over heb in dit vlogje zagen er zo uit. Met excuses voor de wazige foto. Heb hem snel genomen met mijn telefoon voordat ze al weer op waren!


Deel je jouw fav recept met mij? Thx!! Marleen

9 opmerkingen:

 1. Ik vind spruitjes helemaal niet zo lekker...maar met kaneel en appelschijfjes, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, ik weet niet of ik hiervan overtuigd ben! Hoe maak je het klaar dan?

   Verwijderen
 2. Ik houd ook niet heel erg van groentjes.. Wraps zijn lekker! Mijn ervaring is wel dat koud of lauw lekkerder is dan warm, wat groenten betreft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hè, hè...eindelijk iemand die het snapt, lol! Denk dat wij een uitstervend ras zijn. Misschien maar goed ook, haha!

   Verwijderen
 3. Ik heb mijn voorkeur per groente geloof ik voor koud of warm. Maar hier komt ie dan.
  couscous salade. Men neme 2 paprika's en een courgette, die snijd je beide in blokjes. Dan neem je feta in kruidenolie. Je laat de feta uitlekken en in die olie marineer je de groente. Je maakt couscous klaar met bouillon. Je roerbakt de groente met de aanhangende olie. dan alles mengen en lauwwarm eten. Maar koud kan ook prima en als je teveel honger hebt kan zelfs warm.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oehh, ja, feta! Dat is wel een hele lekkere bij groente! Dank voor je recept!!!

   Verwijderen
  2. Graag gedaan. Ik hoop dat het je/jullie smaken zal

   Verwijderen
 4. Hoi Marleen,
  Ik wil je even laten weten dat het erg goed gaat met het familielid wat dezelfde operatie onderging als jij.
  In eerste instantie ( en dat duurde helaas een maand), zal het er allemaal niet best uit.
  Intussen gaat het goed en is ze al 30 kilo afgevallen.
  Zo veel dat ik haar laatst even niet herkende toen ze ( ergens waar ik haar niet verwachtte) langs me heen liep!
  Uiteindelijk bleek het dus ook voor haar een goede keuze te zijn.
  Zeker omdat zowel haar ouders als al een aantal broers en zussen diabetes hebben/hadden.
  Ik vond dat ik na mijn minder positieve verhaal, dit toch even moest laten weten.
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fijn om te horen, Franca! Het is en blijft een operatie en een hele fikse ook! En er kan ook een boel misgaan. Denk dat veel mensen dat niet helemaal realiseren. Het is en blijft ook een hulpmiddel. Ik had het niet gekund in mijn eentje. Volgens de "statistieken" zou ik bijna 100 kilo moeten afvallen. Dat lukt gewoon niet zonder hulp. Ongeveer 2 à 3 % vd mensen lukt dat, blijvend!, alleen. Dan is zo'n operatie voor de rest wel een uitkomst. Of kan het zijn. En het is inderdaad geen makkelijke weg. Bij haar was het 'maar' een maand van slecht gaan, maar er zijn nog veel meer schrijnender verhalen, helaas!
   Dat diabetes dat is wel wat hoor! Bij ons in de groep is iedereen die dat had binnen een maand van de diabetes af. Sommige al binnen een paar dagen! Dat is toch wel super fijn hoor! (ik had dat gelukkig niet) Ben nu bijna 50 kilo kwijt. Denk dat ik dat dit jaar wel haal! Van maat 60 naar 50 (ik loop nog in 52 om dat mijn hoofd het nog niet wil geloven, haha!). Liep pas langs de MS mode en dacht: hé, volgens mij kan ik hier ook weer kleren kopen. Durf nog niet naar binnen :(
   Liefs,
   Marleen

   Verwijderen

Minder..

Nee, dit gaat niet over consuminderen.. Ik schreef dus in mijn vorige blog  dat ik de volgende keer vast een vrolijkere blog zou schrijven...