woensdag 2 maart 2016

Lange foto blog (je bent gewaarschuwd!) :een ratjetoe.

 Oh jee, de tijd vliegt voorbij. Het is zomaar opeens, heel spontaan, lente geworden. De meteorologische, dat dan wel weer, maar toch!  En dus heb ik maar vast wat lente in huis gehaald.  Het waren rare, drukke weken. Had ook weinig puf om te bloggen. Nou vind ik een verhaaltje schrijven wel leuk, maar die foto's uploaden vanaf mijn telefoon en dan weer die foto's die ik wil gebruiken in een mapje zetten en dan weer uploaden hier. Erg hè, maar soms heb ik er gewoon zo geen zin in. 

Maar goed, wat hebben we zoal gedaan. Eerst maar eens even de grens over naar Duitsland om voor de kinderen nieuwe schoenen te kopen. Gelukkig stond er een dvd op zodat we ze in paren konden helpen met schoenen kiezen.  We hadden van een collega van manlief kaarten gekregen om naar Ouwehand te gaan. Superlief! Zo'n dagje uit is met zes man anders (financieel gezien) echt niet grappig meer. Wat een heerlijke dag was dat! Geweldig weer ook. Jongste zoon wilde deze vis per se mee naar huis nemen. Weten jullie wie dit is? *grijns* En uiteraard werd er ook gegeten en geëxperimenteerd met koken en bakken. Want toeval wil dat ik eindelijk (!) voor een prikkie een mooie wonderpan heb gevonden bij de kringloop. Die moest dus meteen even uitgeprobeerd worden. Cake was zalig, mag wel iets minder lang de volgende keer. Moet er wel bij zeggen dat hij er op de foto donkerder uitziet dan in het echt.


 

Heerlijke appeltjes uit de oven met honing en pijnboompitten!


 Bruine bonensoep. Bonen laten nacht laten wellen. Oh, wat rook het heerlijk toen de soep opstond! En oh...wat was deze soep smerig! Ik heb nog nooit een soep gemaakt die niet lekker was, eerlijk niet..maar dit was zooo niet lekker! Net nat karton :( Toch maar eens een beter recept opduikelen.


 Verder maakten we van pitabroodjes mini-pizza's. Ieder maakte precies daar waar hij zin in had. Kan je vertellen dat er aparte combi's uitkwamen, haha. Voor de kinderen was het geweldig om te doen.


 En er werd ook 'gewoon' Hollands gegeten: spruiten. Maar waar het me meer om gaat is de zo ontzettend fijne vergiet die ik in een kringloop heb weten te scoren! Een hele ouderwetsche en verliefd dat ik ben!
De hele buurt vind ons lief! Haha, we kregen van verschillende kanten de Peijnenburg ontbijtkoeken toegeschoven die met de PostcodeLoterij waren gewonnen. Zo hadden we uiteindelijk wel negen (!) blikken! Voor manlief, omdat hij zo keihard werk èn studeert, had ik een lekkere Guinness gekocht. Heb me helemaal niet laten verleiden door het etiket wat zo goed bij mijn servies staat, haha ( Oh, heb jij nog onderdelen van dit servies staan? Cornish Blue van Cloverleaf. Ik zou het dolgraag van je overnemen!!)  En zoals ik al zei, zijn we ook nog wat kringloopwinkels afgelopen.
 Volgende keer zal ik de glazen schaal waar nu wat bananen in hangen eens beter laten zien. Die is zó mooi. Hou je van me tegoed!


 Snoezig hè!
 

  Deze kon ik ècht niet weerstaan!! Inmiddels hangt de blauwe in de wc. Voor de rode moet ik nog een leuk plaatsje verzinnen.
 En natuurlijk staken we voor verschillende mensen weer een kaarsje aan. Deze keer iets minder chique dan de vorige keer maar dat maakt de intentie er niet minder om, toch?
 


Hebben jullie nog leuke kringloop vondsten gedaan? En wat is jullie favoriete kringloopwinkel?


Marleen

10 opmerkingen:

 1. Hello Marleen. My translator gives me some funny words and sentences! Your hyacinth looks so pretty. I think Spring is on the way.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. I do hope so!! Years ago we, sort of, adopted a few Bluebells from a forrest near Menabilly. Hope they'll bloom soon! I'll post a pic! And boy-o-boy when will Trago's finally ship abroad?? Got loads of my Cornish ware from their store up in Liskeard.

   Verwijderen
 2. Haha! Is dat niet die paranoïde gup? :D

  Je cake ziet er wel lekker uit hoor! Zou er zo voor op de koffie komen ;o)

  En lief van je om je partner zo in een klein momentje te laten zien hoe bijzonder je hem vindt. Top!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha! Is dat niet die paranoïde gup? :D

  Je cake ziet er wel lekker uit hoor! Zou er zo voor op de koffie komen ;o)

  En lief van je om je partner zo in een klein momentje te laten zien hoe bijzonder je hem vindt. Top!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit moet Dorie (?) zijn van Nemo, lol. Ik heb de film niet gezien dus geen idee of die paranoïde is.
   Je bent altijd welkom, hè! ;)
   Ja, ik heb een hele lieve man..al bijna 24 jaar <3 En ik besef heel goed dat we in een bijzondere positie verkeren.

   Verwijderen
 4. Leuk verslag hoor! Het was het wachten wel waard :-)
  Als ik het blauwwitte servies ergens zie, zal ik aan je denken (als ik er dan nog afstand van wil doen tenminste ;-))
  Wat een lief cadeautje voor je man en je wonderpan is een super vondst.
  Onze laatste kringloop aanschaf is een hamsterkooi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hé! Pas op hoor, haha!!
   Hamsterkooi is prima..zolang die maar niet in het Cornish Blue is, lol. Kan je blij worden van een kringloopvondst, hè!

   Verwijderen
 5. En, heeft die vis de terugreis naar huis overleefd?! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Whahaha!! Nou, hij had bijna in de laarzen van dochterlief mee terug gekund: die viel op het laatste moment even in het water :(

   Verwijderen
 6. Marleen you have won the little Easter bag in my giveaway! Please send me your address as soon as possible.

  BeantwoordenVerwijderen

Minder..

Nee, dit gaat niet over consuminderen.. Ik schreef dus in mijn vorige blog  dat ik de volgende keer vast een vrolijkere blog zou schrijven...