woensdag 6 januari 2016

Luister!!

Zeg, luister! Ja, jij daar! Grappig WeerGodje met je snode plannen. Ik wil eens even een heel hartig woordje met je spreken. 

Ik zie wel wat je doet, hoor. Je verdeelt het land in tweeën. De ene helft geef je zachte weer, regen, grijze luchten. De andere mooie blauwe luchten en witte sneeuw. 


(24-12-2009)

 
Weet je, WeerGodje, ik ben het hier niet mee eens. Wij in het grijze gebied willen ook wel graag wit. Van die heerlijke knisperende witte sneeuw onder je voeten, ijs op de straten zodat onze kinderen kunnen schaatsen. Kan je je gebied niet uitbreiden? Mag toch wel? Hoeft niet voor lang hoor. Er zijn ook mensen die dat niets vinden, dat snap ik ook wel. 

Laten we wat afspreken. Je zorgt donderdag en vrijdag voor hevige ijzel en sneeuwval zodat ook hier de scholen dichtblijven. En dan zaterdag is alles weer opgeklaard en gesmolten. En dan zal ik heel goed voor de vogeltjes en de beestjes in mijn achtertuin zorgen. 

Spreken we dat zo af? Fijn, dan ga ik nu even snel een paar laatste boodschappen doen ;)

Marleen

4 opmerkingen:

 1. Haha hier ook nog geen vlokje, niet eerlijk he!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, ja, ik begrijp de andere helft van het land ook wel. Het is mooi hier in het Noorden. En zou het maar echt zo makkelijk gaan dat je het op een akkoordje kon gooien met de weer Goden. Maar wie weet, de winter kan overal nog komen.
  Groet Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik stuur mijn kinderen dan wel naar jou, oke? Blijf ik lekker in de tropische zone in Nederland...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als het dan nu toch voorbij is, laat dan maar meteen de lente goed beginnen!!

  BeantwoordenVerwijderen

Minder..

Nee, dit gaat niet over consuminderen.. Ik schreef dus in mijn vorige blog  dat ik de volgende keer vast een vrolijkere blog zou schrijven...