maandag 19 oktober 2015

Webwinkels Gelderland en Zuid-Holland
Vandaag wil ik jullie voorstellen aan twee bevlogen dames. Allebei hebben ze het welzijn van kinderen zeer hoog in het vaandel staan. Het zijn twee bedrijven die hetzelfde doen en toch weer heel anders zijn. Deze dames kennen elkaar en zien elkaar niet als concurrenten maar als collega's. Hoe mooi is dat!


Ten eerste uit mijn eigen provincie Gelderland: 

Inmiddels uitgegroeid tot een internationaal bedrijf! Eigenaresse Kay Poelen zorgt ervoor dat kinderen tot 18 kilo veilig gedragen kunnen worden. Kijk maar eens op haar site. Heerlijk, toch?!
 
"Carry your ♥, all ways! We design, produce & sell babycarriers & accessories. Maximum closeness, optimum comfort, irresistable cuteness!
Our goal is to have a lot of happy, healthy & satisfied babies & parents. Carrying in a ByKay is the best choice for your child, from day 1, until 18 kgs." 

Mijn eerste draagdoek heb ik bij haar gekocht. Ik kan het iedereen aanraden. Vind het nog steeds jammer dat ik pas bij kindje nummer vier ontdekte dat er zoiets als een draagdoek was! Wat hebben wij, maar vooral ook hij hier een voordeel van gehad! Een hele goede investering dus. Enne...iedere kluns kan een doek omgeknoopt krijgen: ik ben er het levende bewijs van ;)Ten tweede uit de provincie Zuid-Holland: De eigenaresse, Melissa Budding, komt oorspronkelijk uit Zimbabwe. Daar is het dragen van kinderen heel normaal. Ze maakt prachtige (Afrikaanse) draagsystemen. 

"Mbereko is een Afrikaanse drager die al jaren lang gebruikt wordt in Zimbabwe. De originele Mbereko is gemaakt van de huid van een antilope, koe of ander dier. Duurzaamheid is van groot belang in Afrikaanse landen, niks wordt weggegooid, de meeste dingen worden hergebruikt.
De huidige Mbereko is zacht voorgevormd en verstevigd met katoenen vulling en volgt steeds de duurzaamheid van de handgemaakte stoffen in Afrika.
Wat maakt Mbereko uniek:

- katoenen vulling
- ontwikkeld in samenwerking met fysiotherapeuten
- Mbereko wordt gemaakt in Nederland
- Afrikaanse motieven
- Past alle maten en bij uitzondering op maat.
- linnen is ook veel te vinden in de mbereko
- heeft een 4 seizoen variant
- De sport en dans draagdoek, goedgekeurd door consument en sport fysiotherapeuten

Net als kleding, passen niet alle draagdoeken bij iedereen, vandaar dat Bereka meerdere systemen en dragers maakt en ook op maat.

Wanneer torsodragen een grote uitdaging is, kan een moeder overstappen naar een Mbereko of ermee combineren.

Bij een tweeling kun je twee Mberekos gebruiken eentje voor eentje achter. En dit kun je ook bij Bereka leren tijdens een cursus of workshop.

Bereka heeft de Mbereko ontwikkeld, met de volgende eigenschappen:

In de Mbereko zit de baby met de beentjes gespreid, met zijn knietjes opgetrokken tot boven zijn of haar navel en wordt de natuurlijke houding/kromming van de rug goed en ondersteund. De anatomisch gunstige houding in de Mbereko is perfect voor de ontwikkeling van de heupen. Omdat Mbereko een speciale verkleining systeem hebt. kun je al vanaf geboorte je baby dragen. Wil je de beentjes van je baby blijven zien, dan kun je hetzelfde verkleining systeem gebruiken.

Gemaakt met het oog op, rug, schouder, nek en onder buik en rug van de ouder.
Aan beide kanten te gebruiken.
Voldoende rug -nek en been ondersteuning voor de baby
Reversibel, twee kleurig met bijvoorbeeld gecombineerd met Afrikaanse kleuren stof maar ook verkrijgbaar in effen kleuren
Met - naar keuze - een mooie borduursel naam erop of anders standaard Bereka met een logo."

Daarnaast heeft zij ook nog haar eigen Torsobabywearing Academy Als je deze dame ziet swingen en sporten met haar kindje op de rug, word je spontaan vrolijk! Wat een energie!!


En dan nog even een kritische noot. Lieve mensen, draag ergonomisch! Laat je goed voorlichten, bijvoorbeeld door bovenstaande bedrijven. Of door Musjes.com (zie vorige blog).
Alhoewel het dragen de voorkeur heeft, kunnen verkeerde dragers bijdragen tot een hoop ellende bij je kindje!
 

Marleen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Minder..

Nee, dit gaat niet over consuminderen.. Ik schreef dus in mijn vorige blog  dat ik de volgende keer vast een vrolijkere blog zou schrijven...