woensdag 26 november 2014

Knus, verjaardag, keuken

Zo, de kinderen zijn allemaal weer thuis van school. Het is koud en ze hebben honger. Gelukkig had ik nog wat over van gisteravond:

 Daar heb ik heerlijke "rijstepap" van gemaakt. Lekker warm naar binnen lepelen! Ze kijken nu even rustig wat televisie en kan ik wat bloggen ;)
 
Afgelopen weekend was ik jarig *jippie*. Ik had bedacht dat ik het niet zou vieren. Maar dat pakte even anders uit! Ik werd verwend met een kop koffie op bed terwijl man en kinderen beneden het ontbijt aan het klaarmaken waren. Even genieten! Raam open, zonnetje op m'n bol, warm dekbed, een kop koffie, rust en in de verte het gerommel in de keuken. Wil je geloven dat ik even héél erg aan het genieten was?!
Na het ontbijt ben ik met oudste naar zijn stage-adres gefietst en heb daar een rondleiding gekregen. Hij loopt stage bij een archeologie vereniging, leuk joh! Later heb ik hem weer opgehaald; dat was een lekker eindje fietsen op mijn "nieuwe" fiets!

's Middags werd ik verrast door een lieve vriend die een cadeau had opgestuurd: 

 Precies op het goede moment! Hij vond dat ik wel wat vrolijkheid kon gebruiken nadat we droevig nieuws te verwerken hadden gekregen. Zo lief.. Het is de autobiografie van John Cleese. Ik laat hem liggen (denk ik maar dat durf ik niet met zekerheid zeggen, weet niet of dat lukt, lol) tot de Kerstvakantie. Dan heerlijk lezen met een kop chocolademelk onder een dekentje op de bank terwijl er een meter sneeuw ligt. Hé, we mogen toch dromen, of niet?!

Niet veel later loop ik naar buiten en wat schetst mijn verbazing!! Mijn lieve dinnetje uit het Hoge Noorden staat met manlief en zoon voor mijn neus. Zij is wel de laatste die ik hier verwachtte aangezien ze zelf erg druk is. Ze nam een enorm pakket voor me mee om de voorraadkast mee aan te vullen, hoe lief is dat!


En ach, voor de rest ben ik wat aan het klungelen geweest in de keuken.


Venkelloof werd venkelloofsoep (en op de achtergrond nog wat peertjes, yammie!)

hamburgers voor bij de soepOverheerlijke plaatkoek die er in gaat als koek 
*Uhh, dat wordt vanavond weer bakken mocht ik de kinderen gehoorzamen*

Gelukkig zijn er ook nog genoeg andere klusjes te doen in huis zoals: 

de was 
(dit is was nummer 3 van de dag, een klein wasje)

of een plank ophangen..

Liefs,
Marleen
2 opmerkingen:

Minder..

Nee, dit gaat niet over consuminderen.. Ik schreef dus in mijn vorige blog  dat ik de volgende keer vast een vrolijkere blog zou schrijven...