maandag 16 december 2013

Een jaar geleden

Een jaar geleden schreef ik deze blog. Vanaf 21 december zou het een en ander voor mij veranderen.

Ik kan nu die balans opmaken en ben aardig tevreden! Zeker als het om mijn gezondheid gaat! (ook mijn geestelijke gezondheid ;) )

Vorig jaar januari ben ik in gesprek gegaan met een dieetpsycholoog die hele praktische tips gaf waar ik meteen mee aan de slag kon. Eerst ben ik gaan puinruimen in mijn hoofd en gaan 'omdenken' (is dàt niet het woord van 2013?!). Daar heb ik een half jaar voor nodig gehad. Daarna ben ik gaan nadenken over hoe ik nu verder wil gaan met eten en drinken. Een van mijn wensen was om suikervrij en granenvrij te eten. Niet omdat het een hype was, of is, maar omdat ik merkte dat het mij goed deed. Ik at al vaker een dagje of twee geen suiker en/of brood gewoon omdat mijn lijf dat aangaf. En dan ebde langzaam de pijn uit mijn lijf weg. Dus begon een zoektocht over het net naar ideeën, tips, aanbevelingen. 

Ik kwam bij de site van Mitchel terecht. En zo kwam Paleo op mijn pad. Nu geloof ik niet meer zo in het volgen van één dieet of één leefwijze, daarvoor heb ik al teveel geprobeerd. Ik zie ook regelmatig mensen om mij heen die heel veel afvallen en vervolgens weer keihard aankomen. Dat wilde ik voorkomen! En dus heb ik mijn eigen plan gemaakt. Iets dat past bij mij en mijn gezin met 4 kinderen. Half augustus ben ik begonnen en inmiddels ben ik zonder al te veel "pijn" goed 15 kilo kwijt. Ik heb nog een lange weg te gaan voordat ik op een gezond gewicht uitkom, maar dat geeft niet! Het gaat namelijk niet om de statistieken. Het gaat om hoe ik me voel en ik kan met een gerust hart zeggen: iedere dag een beetje beter! En wat doe jij om je beter te voelen?

Liefs, Marleen

7 opmerkingen:

 1. bedankt dat je je gedachtes, plan van aanpak én nieuwe lifestyle met ons wilt delen Marleen. Dat is ontzettend dapper van je. Ik vind het erg knap dat je in korte tijd zoveel bent afgevallen. Dik of dun, maakt hier niet uit. En hoewel dit voor menigeen cliché in de oren zal klinken, het gaat om hoe je je voelt! Dit kan ik beamen na vele jaren op de grens van ondergewicht te hebben geleefd. Omdenken is hét sleutelwoord!
  Om je vraag te beantwoorden, ik ben gisteren begonnen met een proefperiode van 30 dgn om vegetarisch te eten en het voelt goed! :)
  Succes Marleen, ik kijk uit naar meer van je te lezen.
  gr, Noorlala

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het je goed voelen is nr 1, voor mij dan, en het afvallen is daar onderdeel en gevolg van, ook hier geen dwang of extreem gedoe, maar mijn eigen weg vinden. Voelt goed, toch! Gefeliciteerd van een medereizigster!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat goed van je, dat je je plan hebt uitgevoerd en doorgezet. Afvallen s dan een soort prijs. Je ermee wint, maar nog belangrijker natuurlijk dat je je oed oelt.
  Hoe doe je dat, met de rest van je gezin? Eten ze met je mee of maak e verschillende maaltijden? Hier niet heel extreem (ik an zelf niet zonder brood of pata bijv, maar probeer wel meer groente en minder vet/saus etc, geen snoep... Maar zowel man als kinderen worden daar niet vrolijk van...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pata=pasta, en de rest van de typfouten is hopelijk duidelijk... Tpen op een tablet blijft lastig!

   Verwijderen
 4. Wat heb je al veel bereikt in een jaar!
  Ik geloof ook niet in een speciaal dieet. Las je maar gezond eet, riep ik altijd. Wat nou precies gezond is ben ik nu wat aan het onderzoeken.
  Voor mij geldt ook : minder - geraffineerde - suiker en minder tarwe. Ik verbaas me over het effect, minder snel trek, zachtere huid, energieker en minder last van PMS.

  Op naar een nieuw jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat je je iedere dag een beetje beter voelt.15 kilo eraf is een mooi bij-effect en zeker niet niks, dat hem je maar mooi gedaan! Ik herken dat wel qua eten je eigen plan volgen, voor mij ook geen diëten meer. Jammer dat ik dat inzicht niet 15 jaar eerder had!

  BeantwoordenVerwijderen

Minder..

Nee, dit gaat niet over consuminderen.. Ik schreef dus in mijn vorige blog  dat ik de volgende keer vast een vrolijkere blog zou schrijven...