zaterdag 25 mei 2013

Aandacht: Ouders Natuurlijk Beurs

Vandaag met dochterlief naar de Ouders Natuurlijk Beurs geweest. Wat een verademing was dat! Het was er druk met vaders, moeders en vooral heel veel kindjes. Kindjes die rondliepen, in draagdoeken zaten of bij moeder aan de borst hingen. De sfeer was heel gemoedelijk. Niet zoals bij andere beurzen waar meteen getrokken en geduwd wordt. Waar je blij mag zijn als je aandacht krijgt van de verkoper.

(de stand van www.samenbevallen.nl waar ik heerlijk heb gekletst met Facebookvriendinnetje Carina)


Toen ik eenmaal thuis zat, nog steeds met een big smile op mijn gezicht van de heerlijke dag, schoot het me te binnen. Aandacht. Dat is het: Aandacht!

De mensen die daar binnen waren, hadden aandacht voor hun kinderen, voor hun partners, voor hun medemens. De standhouders hadden aandacht voor hun klanten. Oprechte aandacht. Natuurlijk ook om te verkopen, maar ook oprechte aandacht ook als er niets verkocht werd.

Moeders hadden aandacht voor hun kindjes terwijl ze borstvoeding gaven. Dat is tevens het mooie van borstvoeding geven: je geeft op een andere manier aandacht dan dat je ze een fles geeft (en voordat ik allemaal shit over me heen krijg: ik heb ook flessen gegeven dus ik weet waar ik over praat ;) )

Ik heb er ook met wat wildvreemde mensen staan praten, vol aandacht. Dat voelde zo goed. Enorm leuke gesprekken gehad.

Ik hoop dat ik die aandacht vast kan houden en over kan brengen op andere mensen want dit was toch wel een te kostbare ervaring om niets mee te doen.

Liefs,
Marleen

(met dank aan Gonneke, Musetta, Ageeth, Carina, Ellen en Rachel!)

3 opmerkingen:

 1. Ja, aandacht! Helemaal mee eens, mooi geschreven! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja dat viel me ook wel op, er hing echt een goede sfeer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat jij er ook was. Ik vind dit altijd één van de fijnste beurzen. Het begon zo klein en is nu alweer zo groot. Ondanks de drukte blijft het intiem en gezellig.

  Liefs MamaNatuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen

Minder..

Nee, dit gaat niet over consuminderen.. Ik schreef dus in mijn vorige blog  dat ik de volgende keer vast een vrolijkere blog zou schrijven...