vrijdag 14 december 2012

Sprankel

Vandaag sprak ik met een sterke vrouw over je leven (weer) oppakken en sprankelen. Het maakt niet uit op welk gebied zolang dat Heilig Vuur maar weer aangewakkerd wordt.

Vroeger lukte alles wat ik aanraakte. Op de één of andere manier kreeg ik het allemaal voor elkaar. Mensen waren meer dan bereid om me te helpen. Ik hoefde het maar te vragen en het was geregeld. Ik had die sprankel die veel mensen prettig vinden.

Die sprankel is er nog wel, maar hij is een beetje (oké: heel erg!) stoffig. En het probleem is dat ik de stoffer ben kwijt geraakt. Doordat we kinderen hebben gekregen, ik thuis ben gaan werken en veel meer tijd aan het huishouden ben gaan besteden is alles op een lager pitje komen te staan. Of:  wat stoffiger geworden. Maar nu wil die sprankel er weer uit! En ik heb geen idee waar die vandaan gaat komen en welke kant hij op wil gaan. Eigenlijk heb ik niet eens een idee welk deurtje ik moet openmaken om hem er uit te laten.

Maar hij gaat er uit komen. Dus als je ergens opeens een fel lichtje ziet, weet je dat het gelukt is!

Wat is jouw sprankel? Hoe heb je die gevonden en vrijgelaten?

Liefs,
Marleen

9 opmerkingen:

 1. Euh, na twee jaar thuiswerk wat eigenlijk vooral huismoeder is gebleken (ook leuk, maar die sparkel, die lijkt soms wat ver weg) moet ik er wel eens even aan denken.

  Je blogt geweldig. Leuk dat ik je aan mijn lijst heb teogeveogd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. *bloos* Dank je wel!! En die sprankel komt vanzelf tevoorschijn. Ik straal wel vaak, maar sprankel nog niet ;)

   Verwijderen
 2. Mijn sprankel komt uit muzek en uit hardlopen.

  Ik herken het ingedutte, het vermoeide, maar het is zo fijn voor jezelf en voor de ensen met wie je leeft, dat je die sprankel blijft volen en opzoeken....groet Relien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt! Ik straal gelukkig wel (zover ingedut ben ik nog net niet), maar het moet echt gaan sprankelen. Daar ben ik hard mee aan de slag!

   Verwijderen
 3. Jeetje, ik heb nogal wat letters gemist.
  Muziek, mensen en voelen.
  Tja, ipad en 45 jaar gaat niet altijd samen..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi logje en heel herkenbaar! Ik ben op dit moment voor mijn gevoel ook mijn sprankel kwijt. Te druk met de kleintjes, thuiswerk en proberen mijn hoofd helder te houden. Het lukte me altijd zo goed, dat multitasken, maar ik begin een beetje te verzuipen. Vrienden? Ik hoop dat ik ze nog heb ;-) Wie weet komt jouw sprankel symbolisch met de eerste lentewarmte en de knoppen in de bomen weer helemaal terug. Hoewel, iets eerder zou denk ik ook wel fijn zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn sprankel was even weg, maar komt nu langzaam weer te voorschijn.
  Leuk, herkenbaar logje.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben benieuwd of je je sprankel inmiddels gevonden hebt, we zijn inmiddels weer wat weekjes verder...

  BeantwoordenVerwijderen

Minder..

Nee, dit gaat niet over consuminderen.. Ik schreef dus in mijn vorige blog  dat ik de volgende keer vast een vrolijkere blog zou schrijven...